Mikó  Étterem Kolozsvár történelmi belvárosában található, régi nevén a Mikó utcán (jelenleg Klinikák/Clinicii) a Mikó-kert szomszédságában, valamint a klinikák és az egyetemi kampusz közelségében. Nevét gróf Mikó Imréről kapta, kinek szobra megtalálható a Mikó-kert bejáratánál.

Étlapunkon megtalálhatóak a hagyományos ételek, házias, magyaros ízvilággal, de egyedi ételkívánságaikat is lehetőségeinkhez mérten elkészítjük.

Választékunk sokszínű. Az étlap gazdag kínálatában a könnyű halak, szárnyasok, zöldsaláták mellett a sertés- és marhahúsból készült finomságok éppúgy megtalálhatók, mint a magyaros pörköltek, gulyások. 
 
Két terem áll a vendégek rendelkezésére. Tavasztól őszig a teraszok is igénybe vehetőek. Egy hangulatos ebéd vagy vacsora alkonyatkor az  öreg diófa hűsítő lombja alatt  páratlan élményt nyújt a gasztronómia szerelmeseinek.
 
Minden típusú rendezvényhez ideális helyszínt biztosítunk: éttermünk technikai felszereltsége (légkondicionálás, kivetítő, internet, hangosítás) a legmagasabb igényeket is kielégíti.
   
Gyerekszékeink segítségével még a legkisebbek is "felnőhetnek" az asztalokhoz.